Picasa / Google Photo

Rating: 3 sterren
2 stemmen

Nieuwe versie

De laatst bekende versie [januari 2013] is 3.9.
Hierin zitten van nieuwe mogelijkheden.

Naamlabels toevoegen
: Picasa scant alle foto's in uw verzameling, identificeert de foto's met gezichten en plaatst foto's met dezelfde gezichten in een groep bij elkaar. U kunt naamlabels eenvoudig toevoegen aan tientallen foto's tegelijk door onder een foto te klikken op 'Een naam toevoegen' en de naam van de persoon op te geven. Als u eenmaal een paar afbeeldingen heeft gelabeld, kunt u met één klik een gezichtencollage maken, moeiteloos alle foto's vinden waarop dezelfde twee mensen staan of uw naamlabels uploaden naar Picasa-webalbums.

Samenwerkingsalbums - uploaden van Picasa: in augustus 2009 hebben we samenwerkingsalbums geïntroduceerd voor Picasa-webalbums. U kunt nu direct vanuit Picasa foto's uploaden naar het album van een vriend.

Coderingen - beter coderen van veel foto's tegelijk, snellabels en codetellingen: het gebruik van coderingen is nu nog eenvoudiger. Klik op de nieuwe knop 'Codes' rechts naast het fotovak om snellabels toe te voegen, codetellingen te zien voor groepen afbeeldingen en codes gemakkelijker te beheren.

NB
December 2013.

Google heeft de manier om afbeeldingen te bewerken in een + account gewijzigd. Je MOET nu Google Chrome gebruiken
Om afbeeldingen in je Google/Picasa webalbums te kunnen bewerken.
jw-excel-425

Picasa

Picasa is een gratis programma wat eigendam is van Google. Een programma dus wat niet snel zal verwijnen en waar veel documentatie van is. Nast het bewerken van foto's is het ook uitermate geschikt om foto's mee te bewaren.

Sinds versie 3.6 is er het een en ander veranderd. Voorheen was er een mogelijkheid de foto te bewerken met PicNic. Dat programma bestaat niet meer en is nu vervangen door 'Creative werkset' waar in veel mogelijkheden zitten.

Klik eens onder het tabje met de steeksleutel op het pictogram 'Bewerken met Creative werkset' om de vele mogelijkheden ervan eens te onderzoeken.

 picasa01.large.jpg

In December 2013 is de mogelijkheid 'Bewerken in Creatieve werkset' verdwenen.


Filters

Boven de afbeelingen staat een kleine groene balk waarmee je van alle foto's een selectie kan make:

  • Alleen foto's met sterren
  • Slleen uploads naar een album
  • Alleen foto's met gezichten
  • Alleen films weergeven
  • Alleen afbeeldingen met geocodering tonen
  • Met het schuifje ernaast kan je het datumbereik bepalen